Pirmās klientu obligāciju emisijas, jauna tirdzniecības platforma un citi rudens jaunumi

Rīga, Latvija, 2016. gada 17. novembris, 09:54 / Bankas ziņas

Jūsu uzmanībai piedāvājam vairākus jaunumus mūsu produktos un pakalpojumos, kuri īstenoti mūsu klientu ērtībām. To vidū pirmās ABLV klientiem organizētās obligāciju emisijas, jauna tirdzniecības platforma darījumiem nākotnes līgumu biržās, klientu apkalpošanas kalendārs 2017. gadam un plašākas iespējas SMS un e-mail paziņojumiem.

1. Pirmās ABLV klientiem organizētās obligāciju emisijas

Šī gada jūnijā mūsu produktu klāstu papildināja jauns pakalpojums — ABLV grupa sākusi piedāvāt pilnu servisu obligāciju emisiju jomā saviem klientiem un sadarbības partneriem.

Jaunā pakalpojuma ietvaros, šā gada nogalē ieplānotas obligāciju emisijas diviem mūsu klientiem — Citadele bankai un nekustamā īpašuma holdinga uzņēmumam Baltic RE Group.

Pirmās subordinēto obligāciju programmas ietvaros Citadele banka plāno veikt subordinēto obligāciju emisiju līdz 40 miljonu eiro apmērā.

Parakstīšanās uz Pirmās sērijas obligācijām uzsākta 2016. gada 14. novembrī un ilgs līdz 24. novembrim. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 10 000 EUR. Izsludinātā sākotnējā gada procentu likme ir fiksēta: 6,25% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Izsludinātā sākotnējās izvietošanas cena ir 100% no nominālvērtības. Emitentam ir paredzētas tiesības mainīt kupona procentu likmi un sākotnējās izvietošanas cenu parakstīšanās perioda ietvaros, emisijas gala nosacījumi tiks paziņota parakstīšanās periodam beidzoties. Plānotais obligāciju emisijas datums ir 2016. gada 30. novembris. Obligāciju dzēšanas termiņš ir pēc 10 gadiem, taču emitentam ir tiesības tās dzēst pirms termiņa, kad ir pagājuši pieci gadi no emisijas datuma.

ABLV Bank ir konsultants Citadele bankas Pirmās subordinēto obligāciju programmas sagatavošanā un garantē obligāciju izpirkšanu 20 miljoni eiro apmērā sākotnējās izvietošanas ietvaros.

Savukārt, nekustamā īpašuma holdinga uzņēmums Baltic RE Group plāno veikt parasto obligāciju emisiju 4 miljoni eiro apmērā.

Parakstīšanās uz obligācijām uzsākta 2016. gada 15. novembrī un ilgs līdz 2016. gada 2. decembrim. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1 000 EUR, bet gada procentu likme ir fiksēta: 6,15% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Sākotnējās izvietošanas cena ir 100% no nominālvērtības. Emisijas datums ir 2016. gada 12. decembris, bet dzēšanas datums — 2020. gada 12. decembris. Emitentam ir tiesības dzēst obligācijas pirms termiņa, sākot ar otro gadu, skaitot no emisijas datuma.

Baltic RE Group obligāciju emisijā ABLV Bank ir emisijas organizators.

Obligāciju emisija ir alternatīvs finanšu resursu piesaistīšanas veids, kas ļauj uzņēmumam ātrāk īstenot savus attīstības plānus. Ievērojot konkrētā klienta vajadzības, mūsu bankas loma emisiju organizēšanā var būt dažāda — sākot no emisijas prospekta sagatavošanas līdz emisijas veikšanai, vērtspapīru glabāšanai un uzskaitei, korporatīvo notikumu apkalpošanai un komunikācijai ar attiecīgajām iestādēm.

Svarīgi atzīmēt, ka norādītā informācija ir paredzēta izmantošanai tikai informatīvos nolūkos un nevar tikt uzskatīta par ieguldījumu rekomendāciju, ieguldījumu pētījumu vai ieguldījumu konsultāciju.

2. Jauna tirdzniecības platforma darījumiem nākotnes līgumu biržās

Klientiem, kuri vēlas patstāvīgi apgūt nākotnes līgumu biržu sniegtās tirdzniecības iespējas, piedāvājam jaunu tirdzniecības platformu QTrader.

Tā ir kompānijas CQG, Inc. izstrādāta elektroniskā tirdzniecības platforma, kas nodrošina tiešo pieeju vadošajām nākotnes līgumu biržām — Chicago Mercantile Exchange (CME), Chicago Board of Trade (CBOT), New York Mercantile Exchange (NYMEX),Commodity Exchange, Inc. (COMEX), ICE Futures Europe Commodities.

QTrader ir paredzēta investoriem, kuri labi orientējas finanšu tirgos un ir pieredzējuši darbā ar atvasinātiem finanšu instrumentiem, ir gatavi pieņemt patstāvīgus lēmumus un vēlas operatīvi rīkoties, reaģējot uz izmaiņām tirgos.

QTrader ir pieejama gan kā uz datora instalējams programmnodrošinājums, tā arī interneta versijā, kuru iespējams ērti lietot mobilajās ierīcēs.

3. Klientu apkalpošanas kalendārs 2017. gadam

Rūpējoties par klientu ērtībām, mēs esam sagatavojuši klientu apkalpošanas kalendāru līdz pat 2017. gada beigām.

Kalendārs, kurā ir apkopoti klientu apkalpošanas izņēmumi, kas saistīti ar dažādās valstīs un biržās noteiktajām brīvdienām, pieejams mūsu tīmekļa vietnē.

4. Plašākas iespējas SMS un e-mail paziņojumiem

Attīstot mūsu internetbanku, sadaļā “Uzstādījumi” esam pilnveidojuši SMS un e-mail paziņojumus.

Tagad klientiem pieejama jauna SMS un e-mail paziņojumu uzstādīšanas forma, kurā var ērti izvēlēties kādā veidā un kādus paziņojumus saņemt. Tajā ir iespējams norādīt minimālo ieskaitīšanas, norakstīšanas un maksājumu kartes autorizācijas summu, līdz diviem mobilā tālruņa numuriem un divām e-pasta adresēm katram kontam vai maksājumu kartei.

Papildus ieviesta iespēja saņemt bez maksas SMS un e-mail paziņojumus par darījumiem naudas kontos savos finanšu instrumentu portfeļos. Tādējādi tagad klienti var zibenīgi uzzināt, piemēram, par obligācijas kupona vai dividenžu ieskaitīšanu kontā vai par naudas ieskaitīšanu pēc finanšu instrumentu pārdošanas.

Novēlam jums produktīvu rudens nogali un skaistu ziemu!