ABLV Bank konsultē banku Citadele obligāciju emisijas jautājumos

Rīga, Latvija, 2016. gada 9. novembris, 15:57 /

Banka Citadele plāno veikt subordinēto obligāciju emisiju līdz 40 miljonu eiro apmērā. Obligācijas ir plānots iekļaut regulētajā tirgū – biržas “Nasdaq Riga” Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā. Emisiju mērķis ir stiprināt bankas kapitālu nākotnes biznesa mērķu sasniegšanai, izmantojot piesaistītos līdzekļus kā bankas subordinēto kapitālu, un veikt pirmstermiņa subordinētā aizdevuma atmaksu Latvijas Privatizācijas aģentūrai. Obligācijas tiks piedāvātas ieguldītājiem Latvijā un Lietuvā, kā arī tās varēs iegādāties kvalificētie ieguldītāji no citām Eiropas ekonomiskās zonas valstīm.

Bankas Citadele konsultants programmas sagatavošanā ir ABLV Bank. ABLV Bank ir uzkrājusi nozīmīgu pieredzi šajā jomā, emitējot savas obligācijas. Līdz šim notikušas 39 publiskās obligāciju emisijas par kopējo summu vairāk nekā 1 miljarda eiro apmērā. Tāpēc šobrīd ABLV Bank piedāvā šādu pakalpojumu arī saviem klientiem un sadarbības partneriem.

Bankas Citadele obligāciju emisijai ABLV Bank būs arī parakstītājs. “Mūsu bankas loma emisiju organizēšanā var būt dažāda – atkarībā no klienta vajadzībām. Sākot no emisijas prospekta sastādīšanas līdz pat emisijas veikšanai, vērtspapīru glabāšanai, uzskaitei, korporatīvo notikumu apkalpošanai un komunikācijai ar attiecīgajām iestādēm. Citadeles gadījumā mūsu bankai tas būs arī vērtīgs, perspektīvs ieguldījums”, atzīmēja ABLV Bank finanšu direktors Māris Kannenieks.

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā, Limasolā un Ņujorkā.