Likvidējamā ABLV Bank pārdod hipotekāro kredītu portfeli 120 miljonu eiro apmērā

Rīga, Latvija, 2021. gada 5. jūlijs, 10:19 / Bankas ziņas

Ir pabeigta darījuma pirmā daļa starp likvidējamo ABLV Bank (Sabiedrība) un banku Citadele par hipotekārā kredītportfeļa lielākās daļas pārdošanu. Citadele iegādājusies vairākus tūkstošus hipotekāro kredītu līgumus 120 miljonu eiro vērtībā.

Noslēdzoties darījuma pirmajai daļai, klienti, kuru kredīti tika nodoti Citadelei, tiks individuāli apzināti un informēti par jauno kārtību esošo hipotekāro saistību izpildē. Līdz gada beigām ir plānots pabeigt otro darījuma daļu, kuras hipotekāro kredītu līgumu apmērs būs aptuveni 50 miljoni eiro.

“Līdz ar lielākās hipotekāro kredītu portfeļa nodošanu bankai Citadele esam noslēguši nozīmīgāko aktīvu atgūšanas projektu un esam akumulējuši naudas līdzekļus kreditoru prasījumu apmierināšanai. Esam gandarīti, ka darījuma pirmo daļu noslēdzām salīdzinoši īsos termiņos un turpmāko klientu apkalpošanu veiksmīgi pārņēmusi Citadele. Noslēgumā vēlos pateikties nu jau mūsu bijušajiem hipotekāro kredītu klientiem par līdzšinējo labo sadarbību,“ piebilda Andris Kovaļčuks, likvidējamās ABLV Bank likvidators.

“Esam cītīgi strādājuši, lai šo apjomīgo darījumu noslēgtu iespējami īsākajā laikā. Būsim gandarīti mūsu jaunajiem klientiem sniegt pieeju modernajiem finanšu pakalpojumiem un produktiem, piedāvājot īpašus nosacījumus, izcilu klientu servisu un plašo digitālo pakalpojumu klāstu,” saka Johans Akerbloms (Johan Åkerblom), Citadeles vadītājs.

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija Superia Corporate Finance.

Par likvidējamo ABLV Bank

2018. gada 26. februārī ABLV Bank, AS akcionāru sapulce pieņēma lēmumu par bankas pašlikvidāciju. Pirms pašlikvidācijas uzsākšanas, banka bija viens no lielākajiem kreditētājiem Latvijā, nodrošinot gan hipotekāro kredītu izsniegšanu mājsaimniecībām, gan finansējumu komercuzņēmumiem, veicinot dažādu nozaru attīstību. Bankas toreizējais kopējais kredītportfelis sasniedza 1 miljardu eiro.

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.