Pillar 2017. gada 1. pusgads: turpinās New Hanza celtniecības darbi, apstiprināti ielu nosaukumi

Rīga, Latvija, 2017. gada 17. jūlijs, 11:07 / Ieguldījumi

Pillar 2017. gada pirmajā pusgadā aktīvi veica darbus topošā darījumu un atpūtas kvartāla — New Hanza teritorijā, kā arī turpināja izpārdot savu nekustamā īpašuma portfeli.

Ritot intensīvam un nepārtrauktam darbam, noslēgumam tuvojas New Hanza infrastruktūras 1. kārtas celtniecība. Viena no šīs kārtas lielākajām būvēm ir unikāla lietus ūdens savākšanas un akumulēšanas sistēma, tostarp, ūdens rezervuārs ar tilpumu 13 000 m3 jeb 13 miljoni litru. Šobrīd sistēma tiek aprīkota ar nepieciešamajām tehniskajām iekārtām, lai to varētu nodot ekspluatācijā šī gada 3. ceturksnī — vienlaicīgi ar 1. kārtā izbūvētajām inženierkomunikācijām Mihaila Tāla ielā un tai pieguļošajā teritorijā.

Jau šobrīd tiek gatavota dokumentācija infrastruktūras 2. kārtas celtniecības darbiem. 2. kārtā paredzēts izbūvēt ūdens apgādes, sadzīves kanalizācijas, siltumapgādes un elektrības tīklus pārējās New Hanza kvartāla ielās. Kā ziņots, ievērojot Pillar priekšlikumus, Rīgas dome apstiprināja nosaukumus piecām jaunām ielām New Hanza teritorijā. Jaunveidojamās ielas nesīs Oskara Stroka, Aleksandra Laimes, Gustava Kluča, Vilhelma Ostvalda un Roberta Hirša vārdus.

Saskaņā ar New Hanza attīstības plāniem, šī gada 3. ceturksnī paredzēts uzsākt arī ABLV galvenās mītnes kompleksa būvniecību un teritorijā esošās Rīgas preču dzelzceļa stacijas noliktavas ēkas rekonstrukciju. Jāpiebilst, ka gatavojoties turpmākajai celtniecībai, tiks veikti pēdējie teritorijas attīrīšanas darbi un nelietderīgo būvju demontāža.

Gada pirmajos sešos mēnešos Pillar grupa noslēdza darījumus par vairāk kā 50 īpašumu pārdošanu, kopējā darījumu summa sasniedza 4,5 miljonus EUR. Joprojām lielākais darījumu īpatsvars ir sērijveida dzīvokļu segmentā, ar tiem šogad noslēgti 22 darījumi. Jaunajos projektos pārdoti 4 dzīvokļi. Pārdotas arī 9 privātmājas, 11 zemesgabali un 5 komercobjekti.

“Gada pirmie seši mēneši Pillar grupas uzņēmumiem bijuši veiksmīgi. New Hanza projekta plānveidīgai attīstībai joprojām turpinām veidot profesionālu būvniecības un projektēšanas procesu vadības komandu — pusgada laikā mūsu kolektīvu papildināja vairāk nekā 10 speciālisti. Savukārt, pozitīvās tendences mājokļu un cita nekustamā īpašuma tirgū ļāva būtiski samazināt mūsu īpašumu portfeli, kuru pilnībā spēsim realizēt tuvākā pusotra gada laikā,” atzīmēja Pillar Management, SIA izpilddirektore Ieva Valtere.

Pillar grupa, kas izveidota 2008. gadā, pieder lielākajai Latvijas privātbankai – ABLV Bank, AS un tā apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. Pillar grupā ietilpst Pillar Management, SIA, Pillar Holding Company, KS, Pillar Development, SIA, Pillar Contractor, SIA, Pillar Architekten, SIA un citi uzņēmumi. Kopumā Pillar pārraudzībā atrodas aptuveni 245 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 38,5 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 21 miljonu eiro. Kopš 2013. gada Pillar ir Latvijas Arhitektu savienības organizētās “Latvijas Arhitektūras gada balvas” lielais partneris.