Pillar turpina attīstīt New Hanza teritoriju, ieguldījumi sasniedz 21,3 miljonus eiro

Rīga, Latvija, 2017. gada 15. maijs, 09:11 / Bankas ziņas

Šī gada sākumā Pillar grupas uzņēmumi aktīvi turpināja darbu pie vērienīgā projekta — mūsdienīgās Rīgas pilsētas daļas New Hanza attīstības. Līdz šim Pillar projekta New Hanza attīstībā ieguldījis ap 21,3 miljoniem eiro — teritorijas sakārtošanā, plānoto ēku projektēšanā, esošo ēku rekonstrukcijā, Pillar administratīvā biroja celtniecībā, inženierkomunikāciju, ceļu izbūvē, kā arī citos ar teritorijas attīstību saistītos projektos.

Salīdzinoši labvēlīgie laika apstākļi gada pirmajos trīs mēnešos ļāva Pillar praktiski nepārtraukt uzsāktos New Hanza teritorijas infrastruktūras 1. kārtas celtniecības darbus, kur tiek izbūvēti ūdens apgādes, sadzīves kanalizācijas, siltumapgādes un elektrības tīkli, kā arī unikāla, liela apmēra lietus ūdens savākšanas un akumulēšanas sistēma un ielu tīkls. Straujais darbu progress ļaus jau 2017. gada vasarā uzsākt ABLV galvenās mītnes kompleksa būvniecību.

Liels darbs ieguldīts arī teritorijā esošās Rīgas preču dzelzceļa stacijas noliktavas ēkas rekonstrukcijas projekta sagatavošanā. Šobrīd tiek veikti pēdējie šīs ēkas rekonstrukcijas būvprojekta saskaņošanas darbi, lai jau vasaras otrajā pusē uzsāktu rekonstrukcijas darbus. Ēka tiks rekonstruēta saskaņā ar arhitektu biroja “Sudraba arhitektūra” arhitekta Reiņa Liepiņa piedāvāto projektu, kas paredz to pārveidot par modernu un multifunkcionālu kultūras centru.

Šobrīd projektēšanas procesā ir arī divas dzīvojamās ēkas – Premium klases un vidējās klases daudzdzīvokļu ēkas ar aptuveni 100 dzīvokļiem katrā no tām. Saskaņojumam tuvu ir arī New Hanza parka izveides projekts 1,6 ha platībā.

Jāatzīmē, ka gada pirmajos trīs mēnešos Pillar turpināja izpārdot savu nekustamā īpašuma portfeli — noslēgti 23 pārdošanas darījumu par kopējo summu 2,35 miljoni eiro. Joprojām lielākā aktivitāte ir sērijveida dzīvokļu tirgū, kā arī novērojams stabils pieprasījums privātmāju un zemes tirgū.

“Līdzīgi, kā pagājušā gada nogalē, arī šī gada sākumā galveno uzmanību veltījām profesionālas speciālistu komandas izveidei, galvenokārt būvniecības un projektēšanas procesu vadībai. Savukārt, tendences mājokļu tirgū apstiprina mūsu iepriekš izteiktās prognozes — tirgū valda mērena izaugsme, pieprasījuma un piedāvājuma attiecībai saglabājoties tuvu 2016. gada līmenim,” atzīmēja Pillar Management, SIA izpilddirektore Ieva Valtere.

Pillar grupa, kas izveidota 2008. gadā, pieder lielākajai Latvijas privātbankai – ABLV Bank, AS un tā apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. Pillar grupā ietilpst Pillar Management, SIA, Pillar Holding Company, KS, Pillar Development, SIA, Pillar Contractor, SIA, Pillar Architekten, SIA un citi uzņēmumi. Kopumā Pillar pārraudzībā atrodas aptuveni 245 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 38,5 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 21 miljonu eiro. Kopš 2013. gada Pillar ir Latvijas Arhitektu savienības organizētās “Latvijas Arhitektūras gada balvas” lielais partneris.