ABLV Bank iegādājas Pillar Investment Group akcijas

Rīga, Latvija, 2016. gada 20. decembris, 15:22 / Ieguldījumi

ABLV Bank, AS iegādājusies Pillar Holding Company, KS piederošās 13 200 000 Pillar Investment Group, AS akcijas. Līdz ar to ABLV Bank, AS no šā gada 16. decembra ieguvusi būtisku — 88 % lielu līdzdalību Pillar Investment Group, AS.

Pillar Investment Group, AS darbības mērķis ir ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus komercīpašumos, kā arī pārvaldīt īpašumu portfeli, lai palielinātu nomas ienākumus un īpašumu vērtību ilgtermiņā.

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55 % no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; Pillar Development, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā, Limasolā un Ņujorkā.