ABLV Bank veikusi personāla akciju emisiju

Rīga, Latvija, 2015. gada 5. novembris, 15:20 / Ieguldījumi

2015. gada 30. oktobrī notika ABLV Bank akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tika pieņemts lēmums palielināt bankas pamatkapitālu, emitējot jaunas personāla akcijas, līdzīgi, kā tas tika veikts pagājušajā gadā.

Tika nolemts emitēt 265 000 personāla akcijas. Pēc ABLV Bank pamatkapitāla palielināšanas tā apmērs būs 35,3 miljoni EUR, kas sastāvēs no 31 770 000 parastajām akcijām un 3 530 000 personāla akcijām.

Personāla akcijas tiks izmantotas, turpinot 2012. gadā uzsākto darbinieku motivācijas programmu, lai palielinātu bankas vadošo darbinieku ilgtermiņa lojalitāti un ieinteresētību uzņēmuma efektīvā pārvaldīšanā. Šī programma paredz iespēju bez atlīdzības nodot īpašumā akcijas bankas augstākā līmeņa vadītājiem. Personāla akcijas dod tiesības saņemt dividendes, bet neparedz balsstiesības akcionāru sapulcēs. Darbinieku sarakstu un akciju skaitu, kas tiek nodotas darbinieku īpašumā, apstiprina bankas padome.

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā un Limasolā.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs