Ar ABLV Bank finansiālo atbalstu Aleksandra Vasiļjeva izstāde atkal Rīgā

Rīga, Latvija, 2015. gada 16. jūlijs, 15:25 / Bankas ziņas

No 2015. gada 16. jūlija līdz 25. oktobrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) būs apskatāma pasaulslavenā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva skaistāko vakartērpu kolekcijas izstāde „Ielūgums uz gadsimta balli. 1915–2015”.

Pēc skaita jau septītā Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas izstāde Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā šoreiz ir veltīta modes svētkiem vesela gadsimta garumā un atspoguļo laika posmu no 1915. līdz 2015. gadam. Izstādē iekļauti unikāli balles tērpi un vakarkleitas no Aleksandra Vasiļjeva fonda jaunieguvumiem.

Izstādi Rīgā papildina plaša pasākumu programma, kas ietver lekcijas, tikšanās un sarunas ar nozares speciālistiem, kā arī dažādas radošās darbnīcas. Pirmo reizi apmeklētājiem būs pieejams izstādes katalogs latviešu, krievu un angļu valodā, ko Latvijas Nacionālais mākslas muzejs izdevis sadarbībā ar ABLV Bank.

ABLV Bank valdes loceklis, Romans Surnačovs, pateicoties par ilgstošu sadarbību ar A. Vasiļjevu, atzīmējis: "Es atceros, ka toreiz, septiņus gadus atpakaļ, sniedzot atbalstu pirmajai izstādei, mēs pat nedaudz šaubījāmies, vai publikai būs pietiekami liela interese. Tagad uztraukums arī pastāv, bet pārsvarā par to - vai tiks sasniegts kārtējais izstāžu apmeklējuma rekords Latvijā! Katru reizi no šīm izstādēm mēs gūstam lielu baudījumu un jaunas zināšanas. Konkrēti šī izstāde ir kā Jaunāko laiku vēstures grāmata, kurā mēs varam izsekot nozīmīgiem notikumiem pēdējā gadsimta laikā."

Par piemiņu Aleksandram Vasiļjevam tika uzdāvināts ekskluzīvs lietussargs no ABLV kolekcijas — The Art of Nature, London Undercover, kura apdarē izmantota Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijā iekļautās Jāņa Deinata uzņemtās fotogrāfijas reprodukcija.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs