ABLV Bank pievienojas ALTUM mājokļu galvojumu programmai

Rīga, Latvija, 2015. gada 17. jūnijs, 12:00 / Bankas ziņas

Šā gada 16.jūnijā ABLV Bank parakstīja līgumu ar attīstības finanšu institūciju ALTUM par sadarbību mājokļu galvojumu programmas īstenošanā.

ABLV Bank ir piektā komercbanka, kas uzsākusi dalību ALTUM īstenotajā Mājokļu galvojumu programmā. Programmas ietvaros ALTUM sniedz galvojumus komercbanku izsniegtiem aizdevumiem ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei vai būvniecībai.

Klientiem, kas vēlas saņemt aizdevumu mājoklim ar valsts galvojumu, jāvēršas bankā, kas ar ALTUM noslēgusi līgumu par piedalīšanos programmā. Galvojuma apmērs ir atkarīgs no bērnu skaita ģimenē. Ja ģimenē ir viens nepilngadīgs bērns, galvojums ir 10%, bet ne vairāk kā 10 000 eiro. Ja ģimenē aug divi nepilngadīgi bērni, maksimālais galvojuma apmērs ir 15 % — līdz 15 000 eiro. Ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu, galvojums ir 20%, bet ne vairāk kā 20 000 eiro.

ABLV Bank Hipotekārās kreditēšanas pārvaldes vadītājs Zigmārs Bērziņš: “Neskatoties uz to, ka mūsu banka primāri fokusējas uz private banking klāsta pakalpojumu sniegšanu, hipotekārā kreditēšana ir  nozīmīgs darbības virziens, kuru mēs turpināsim attīstīt, piedāvājot arvien jaunus un konkurētspējīgus produktus. Tādēļ mēs esam gandarīti par pievienošanos ALTUM mājokļu galvojumu valsts atbalsta programmai, kas ļaus mūsu klientiem iegādāties mājokļus, izmantojot hipotekāros kredītus ar īpaši izdevīgiem nosacījumus. Jāpiebilst, ka šobrīd ABLV Bank piedāvā sešas dažādas hipotekāras kreditēšanas programmas un šī gada sākumā mūsu hipotekāro kredītu portfelis bija 338 miljoni eiro.”

ALTUM valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko: „Esam gandarīti par ABLV Bank iesaistīšanos mājokļu galvojumu valsts atbalsta programmā. Kopš programmas darbības sākuma ALTUM piešķīrusi jau vairāk nekā 300 galvojumus mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem, apliecinot, ka šī valsts atbalsta programma ir nozīmīgs atspaids ģimenēm ar bērniem, kurām ir pastāvīgi ienākumi, bet nav uzkrājumu pirmās iemaksas veikšanai. Galvojuma piešķiršanas procedūra ALTUM ir veidota klientiem un komercbankai iespējami ērta, jo visu galvojuma saņemšanai nepieciešamo klients var nokārtot bankā, kas piešķir aizdevumu mājokļa iegādei. Galvojuma pieteikumu uz ALTUM nosūta komercbanka, un tā izvērtēšana ALTUM aizņem ne vairāk kā piecas darbadienas."

ABLV Bank, AS ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA, un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā un Limasolā.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs