ABLV Bank, AS, piešķir finansējumu SIA "Balt Cargo Solutions" 5 miljonu eiro apmērā

Rīga, Latvija, 2013. gada 29. oktobris, 14:38 / Bankas ziņas

Turpinot attīstīt bankas komercīpašumu finansēšanas piedāvājumu, ABLV Bank, AS, ir piešķīrusi finansējumu SIA "Balt Cargo Solutions" 5 miljonu eiro apmērā jauna noliktavu kompleksa attīstības projektam.

Tā būs A klases noliktava ar 24 000 m2 platību un atradīsies Dreiliņos, Stopiņu novadā. Noliktavas būvniecības darbi jau ir uzsākti, uzbūvēts ēkas karkass. Objektā līdz šim investēti aptuveni 3 miljoni eiro un bankas finansējums ļaus pilnībā pabeigt visus celtniecības darbus līdz nodošanai ekspluatācijā. Tas ir lielākais attīstības projekts Latvijā pēdējā gada laikā. Objektu plānots nodot ekspluatācijā 2014.gada martā.

Noliktavu attīstīta vietējais tirgus profesionālis - SIA "Balt Cargo Solutions", kā stratēģisko investoru piesaistot Krievijas loģistikas un vairumtirdzniecības holdingu. Projekts ir apliecinājis savu veiksmīgumu, jo lielākā daļa noliktavu platības jau ir iznomātas.

14 000 m2 noliktavu platību aizņems viens no redzamākajiem loģistikas un distribūcijas uzņēmumiem Baltijā A/S „VIA 3L Latvia”. Līgums tika noslēgts ar starptautiska nekustamā īpašuma konsultanta „Colliers International” starpniecību.

„Jautājums par atlikušo, brīvo noliktavu platību vēl ir atvērts, iespējams, tās tiks iznomātas, bet tik pat labi mēs tās varētu izmanot savām vajadzībām”, komentē SIA „Balt Cargo Solutions” valdes priekšsēdētājs Valērijs Kļimovs .

Kredīts tika izsniegts saskaņā ar bankas noteiktajām kreditēšanas prioritātēm, kuras paredz specializēties komercīpašuma objektu finansēšanā gan Latvijā, gan Krievijas Federācijā.

"Augošais pieprasījums pēc A un B+ klases mūsdienīgām noliktavām un brīvo platību trūkums mudina tirgus dalībniekus arvien aktīvāk attīstīt savus noliktavu kompleksus. Tādējādi pieaug arī klientu interese par bankas komercīpašumu finansēšanas risinājumiem. Ar šo darījumu mēs kārtējo reizi esam pierādījuši to, ka mūsu kredītprodukti ir konkurētspējīgi ne tikai ārvalstīs, bet arī Latvijā, kur aizdevēju konkurence pēc kvalitatīviem kredītņēmējiem vienmēr ir bijusi milzīga. Mēs paredzam arī turpmāku aktivitātes pieaugumu kreditēšanas tirgū un rēķināmies, ka arvien vairāk Latvijas uzņēmēju izvēlēsies mūsu bankas kreditēšanas risinājumus un novērtēs lielākās vietējās bankas piedāvāto servisu," atzīmēja ABLV Bank Projektu finansēšanas nodaļas vadītājs Antons Marčenko.

ABLV Bank, AS, ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs