Pillar grupas pārdošanas apjomi pirmajā pusgadā sasniedz 19,3 miljonus eiro

Rīga, Latvija, 2013. gada 18. jūlijs, 10:31 / Bankas ziņas

2013. gada pirmais pusgads ir bijis veiksmīgs nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupai Pillar, kuras pārdošanas apjomi sasniedza 19,3 miljonus eiro. Salīdzinoši visa 2012. gada laikā Pillar realizēja nekustamos īpašumus par 15,7 miljoniem eiro.

Kopumā šogad noslēgti jau 237 īpašumu pārdošanas darījumi. Klientu aktivitāte pieaugusi visos mājokļu segmentos – premium klases, jaunajos projektos, kā arī sērijveida dzīvokļos. No realizētajiem īpašumiem jaunajos un rekonstruētajos projektos pārdoti 44 dzīvokļi, kuru vidū ir arī 13 premium klases dzīvokļi „Elizabetes Park House” projektā. Sērijveida mājās pārdoti 169 dzīvokļi.

Jāatzīmē, ka Pillar grupa 25. jūnijā pārdeva visas Pillar 17, SIA, kapitāla daļas. Šī uzņēmuma aktīvus veidoja nekustamais īpašums Jūrmalā. Kopējā darījuma summa sasniedza 1,4 miljonus eiro un tas bija jau ceturtais darījums pēdējo gadu laikā, kad kopā ar tā aktīvos ietilpstošo īpašumu tiek pārdots arī pats Pillar Holding Company, KS, meitas uzņēmums. Savukārt uzņēmumam Pillar 13, SIA, sakarā ar veiksmīgu tā biznesa mērķu izpildi un faktiskās darbības izbeigšanu, uzsākts likvidācijas process.

Vērtējot sasniegtos rezultātus, Pillar izpilddirektore Ieva Valtere uzsvēra: „Gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo, novērojama neliela klientu aktivitātes samazināšanās, kas saistīts ar sezonāliem faktoriem – vasaras un atvaļinājumu periodu. Prognozējam, ka klientu aktivitāte nākamajos mēnešos pieaugs un kā labi priekšnoteikumi tam ir iedzīvotāju maksātspējas piegums, kā arī lēmums par Latvijas uzņemšanu eiro zonā.”

Šī gada pirmajā pusē „Pillar” pabeidza un nodeva ekspluatācijā vienu no ekskluzīvākajiem nekustamā īpašuma projektiem visā Rīgā - Elizabetes Park House. Nams atrodas klusajā Rīgas centrā, Elizabetes ielā 21a. Ēkas rekonstrukcija tika uzsākta 2010. gada jūnijā, bet pabeigta – 2013. gada janvārī. Ēkas iegādē un rekonstrukcijas darbos uz šo brīdi ieguldīti gandrīz 11 miljoni eiro. Elizabetes Park House ir izbūvēti 18 premium klases dzīvokļi. Lielākā daļa no tiem tika pārdoti rekonstrukcijas laikā. Šobrīd brīvi vēl palikuši 5 dzīvokļi.

Jāpiemin, ka šogad esam uzsākuši speciālu īpašumu rekonstrukcijas programmu, kuras ietvaros tiks pilnībā atjaunota daļa no uzņēmuma portfelī esošajiem mājokļiem. Programmas ietvaros tiks rekonstruēti dzīvokļi Rīgas centra un tā tuvumā esošajās prestižajās ēkās, kā arī vairākas privātmāju jaunbūves Rīgas apkaimē. Šobrīd rekonstrukcijas darbi pabeigti divos īpašumos, bet līdz 2014. gada beigām plānots šo īpašumu skaitu palielināt līdz 50. Kopējās rekonstrukcijas programmas investīcijas 2013. – 2014. gadu laikā plānotas 2,5 miljoni eiro apmērā.

Turpinot aktīvu darbu pie Pillar un visai ABLV grupai nozīmīgā projekta – finanšu un darījumu centra „New Hanza City” attīstības, 2013. gada maijā tika iesākti arī pirmie būvniecības darbi projekta teritorijā Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 28a. Šo pirmo būvniecību darbu rezultātā tiks uzcelta Pillar biroja ēka. Tā būs koka karkasa divstāvu ēka ar pilnu apdari un komunikācijām, kas piemērota biroju vajadzībām. Ēka projektētājs ir "Arhitektūras un dizaina firma APlus", arhitekte - Dace Kalvāne.

Ievērojot klientu pieprasījumu, Pillar šā gada martā uzsāka rekonstrukcijas darbus mūsdienīgā arhitektūras stilā veidotā daudzdzīvokļu dzīvojamā ēkā Dzirciema rajonā, Dārza ielā 32, Rīgā – „Dārza Apartment House”. Šis īpašums tika iegādāts par 4 miljoniem eiro, bet kopējie ieguldījumi tā rekonstrukcijā plānoti 1,1 miljons eiro apmērā. Visus būvniecības un labiekārtošanas darbus paredzēts pabeigt līdz 2013. gada septembrim.

Mūsu attīstības plānos ir virkne citu jaunu projektu, kā, piemēram, daudzdzīvokļu māja „Lielezeres Apartment House”, premium klases daudzdzīvokļu mājas „Miera Park House” rekonstrukcija Rīgā, Miera ielā, kā arī vairāki individuālie projekti. Vairāk par Pillar un tā nekustamā īpašuma piedāvājumiem lasiet mūsu mājas lapā www.pillar.lv.

Pillar Holding Company, KS, pieder lielākajai Latvijas privātbankai – ABLV Bank, AS, un apvieno ABLV grupas uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. Pillar pieder viens no lielākajiem nekustamā īpašuma portfeļiem Latvijā: daudzdzīvokļu nami, atsevišķi dzīvokļi, privātmājas, zeme un komercobjekti. Kopumā Pillar pārraudzībā atrodas vairāk nekā 1400 nekustamie īpašumi par kopējo summu aptuveni 84,9 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās kopumā ieguldījis 12,9 miljonus eiro.

Jānis Bunte
Sabiedrisko attiecību speciālists