Uzsākta New Hanza City kvartāla apgūšana

Rīga, Latvija, 2013. gada 5. jūnijs, 08:30 / Bankas ziņas

Turpinot aktīvu darbu pie ABLV grupai nozīmīgā projekta „New Hanza City” (NHC) attīstības, ir uzsākti pirmie būvniecības darbi projekta teritorijā Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 28a. Šo būvniecību darbu rezultātā tiks uzcelta nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupas Pillar pagaidu biroja ēka.

Tā būs koka karkasa divstāvu ēka ar pilnu apdari un komunikācijām, kas piemērota biroju vajadzībām. Ēka projektētājs ir "Arhitektūras un dizaina firma APlus", arhitekte - Dace Kalvāne. Šobrīd ir uzsākti zemes darbi un tiek ierīkots būvlaukums.

Papildus jaunās ēkas celtniecībai, NHC teritorijā tiks izveidots arī stāvlaukums, jauni pazemes komunikāciju inženiertīkli, jauna iela ap ēku, renovēta esošā kanalizācijas maģistrāle, pārbūvēti trolejbusa kontakttīkli Pulkveža Brieža ielas pusē, kā arī tiks veikta teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana.

Būvniecības darbu vadīšanu un uzraudzību veiks SIA "Selva Būve". Būvniecības darbu kopējā summa ir tuvu 2 miljoniem latu.

Paredzēts, ka Pillar uz jauno biroju pārcelsies jau līdz šī gada beigām.

New Hanza City – finanšu darījumu un dzīves stila centrs

New Hanza City finanšu darījumu un dzīves stila centrs tiek veidots bijušās dzelzceļa preču stacijas teritorijā, 3,95 hektāru platībā starp Pulkveža Brieža, Hanzas, Skanstes un Sporta ielām. Teritorijā atradīsies vairākas biroju ēkas, tai skaitā arī ABLV Bank, AS, centrālā ēka, viesnīca, konferenču centrs, tirdzniecības galerija un izklaides - atpūtas zona. Paredzēta vieta arī zaļajai zonai, perspektīvā veidojot jaunu pilsētas parku. Biroju ēkas aizņems aptuveni 100 000m2 lielu kopējo platību, tirdzniecības un sabiedriskā zona – 20 000 m2, viesnīca – 16 000 m2.

Ar projekta New Hanza City attīstību un pārvaldīšanu nodarbosies Pillar.

Projekta filozofija ir līdzsvars starp kvalitatīvu darba vidi un vietu, kur atpūsties, paēst vai iepirkties. Rīgai šāda pieeja vēl ir neierasta, bet pasaules tendences liecina, ka tieši šāda, vairāku funkciju sinerģija ir pamatā ilgtspējīgas pilsētvides attīstībai.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs