ABLV Bank obligācijas novembrī nodrošinājušas 42% no biržas NASDAQ OMX Baltic kopējā apgrozījuma

Rīga, Latvija, 2012. gada 7. decembris, 15:21 / Ieguldījumi

Šā gada novembrī mūsu bankas emitētie vērtspapīri fondu biržā NASDAQ OMX Baltic ir nodrošinājuši gandrīz pusi jeb 42% no biržas kopējā apgrozījuma Rīgā, Tallinā un Viļņā.

Šo apgrozījumu 38,3 miljonu eiro apmērā pamatā veidoja mūsu klientu tirdzniecības darījumi otrreizējā tirgū ar ABLV Bank emitētajām obligācijām.

Atgādināsim, ka 2012. gada 1. martā ABLV Bank, AS tika apstiprināta par biedru fondu biržā NASDAQ OMX Baltic. Biržas biedra statuss ABLV Bank un tās klientiem nodrošina tiešu pieeju tirdzniecībai ar Latvijas vērtspapīru tirgū iekļauto uzņēmumu akcijām, parāda vērtspapīriem un ieguldījumu fondu daļām, un ļauj mums nepastarpināti nodrošināt likviditāti bankas emitētajām obligācijām.

Šobrīd NASDAQ OMX Baltic tiek kotētas deviņas mūsu banku obligāciju emisijas par kopējo nominālvērtību 45 miljoni EUR un 175 miljoni USD. Ar šīm obligāciju emisijām mēs īstenojam stratēģiju, kuras mērķis ir pakāpeniski aizstāt ilgtermiņa depozītus ar obligācijām.

Par NASDAQ OMX

NASDAQ OMX Group, Inc. ir pasaulē lielākā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. NASDAQ OMX grupas biržās kotējas apmēram 3500 kompānijas; NASDAQ OMX grupa piedāvā dažādus kapitāla piesaistes risinājumus uzņēmumiem visā pasaulē, to skaitā tās organizētajā publiskajā vērtspapīru tirgū ASV, NASDAQ OMX Nordic, NASDAQ OMX Baltic, NASDAQ OMX First North un 144A PORTAL Market. Kompānija piedāvā tirdzniecības iespējas ar dažādiem aktīviem, to skaitā akcijām, derivatīviem, parāda vērtspapīriem, precēm, strukturētajiem produktiem un biržās tirgojamajiem fondiem (ETF). NASDAQ OMX grupas izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina tirdzniecības, norēķinu un uzskaites pakalpojumus vairāk kā 70 biržās, norēķinu centros un centrālajos depozitārijos vairāk kā 50 valstīs. Apzīmējums NASDAQ OMX Nordic un NASDAQ OMX Baltic ietver Helsinku, Kopenhāgenas, Stokholmas, Islandes, Rīgas, Tallinas un Viļņas fondu biržu kopējo piedāvājumu. Lai iegūtu plašāku informāciju par NASDAQ OMX, apmeklējiet www.nasdaqomx.com.