Šajos Ziemassvētkos aicinām palīdzēt dzirdēt Armandam

2010. gada 17. decembris, 16:52 / Bankas ziņas

Laikā, kad ikviens vēlas sajust ģimenes siltumu, sagaidīt Ziemassvētku brīnumu un Jaungada pārsteigumu, vēlamies palīdzēt Armandam dzirdēt. Dzirdēt un saprasties — tā ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Diemžēl sabiedrībā ir bērni, kuriem daba to liegusi.

Astoņgadīgais Armands ir aktīvs un dzīvespriecīgs puika no Iecavas novada. Viņš labprāt iesaistās aktivitātēs gan skolā, gan mājās. Mīl sportiskas nodarbes. Taču viņam ir traucēta skaņu uztvere (abpusēja sensoneirāla vidējās (III) pakāpes vājdzirdība). Dažādās skaņas īpaši grūti Armandam ir uztvert sabiedriskās vietas. Dažkārt viņa dzirde vispār neuztver skaņu atšķirības. Armands jau mācās 1. klasē, bet problēmas rada tas, ka nesadzird skolotājas teikto. It īpaši, ja skolotāja stāv zēnam aiz muguras. Zēns runāto cenšas „lasīt” no lūpām. Ja Armandam būtu digitālais dzirdes aparāts, tad viņš klasē un vienaudžu vidū justos kā jebkurš bērns. Armanda ģimene dzīvo pieticīgos apstākļos. Diviem dzirdes aparātiem nepieciešami LVL 1900.

Latvijā ir vairāki simti bērnu, kuri cieš no dzirdes traucējumiem. Lai viņi spētu uztvert apkārt notiekošo, parasti jālieto dzirdes aparāti. Valsts pagaidām nodrošina bērniem lineāros dzirdes aparātus, kādus citās Eiropas valstīs sen nelieto, jo tie nepilnvērtīgi nošķir skaņas, rada vienlīdz lielu visu ienākošo trokšņu skaņu. Bērniem šie aparāti rada galvassāpes, kā arī apgrūtina valodas uztveri un runas attīstību. Lai bērns varētu justies pilnvērtīgs savu vienaudžu vidē, ir jāpalīdz dzirdēt. To var paveikt ar digitālajiem dzirdes aparātiem, kas diferencē ienākošās skaņas un slāpē fona trokšņus.

Aizkraukles Banka un AB.LV Sabiedriskā labuma fonds ceturto gadu aicina Jūs atbalstīt šādu akciju. Iepriekšējos gados palīdzējām dzirdēt Laurai, Mārcim, Eduardam, kā arī Kristīnei, Andrejam, Gintai un citiem bērniem.

Arī šogad ceram palīdzēt ne tikai Armandam, bet arī citiem palīdzību gaidošiem bērniem!

Pateicībā par Jūsu ziedojumiem, Aizkraukles Banka un fonds katram Jūsu ziedotajam latam pievienos vēl vienu latu, lai mēs kopā radītu prieku bērnu sirsniņās.

Ja arī Jūs vēlaties sniegt savu atbalstu Armandam, aicinām pievienoties:

Nodibinājums „AB.LV fonds”
Reģ. Nr. 40008108111
Konts: LV75AIZK0001130082670
Kods: AIZKLV22
Maksājuma mērķis: ziedojums/dāvinājums* labdarības akcijai „Palīdzēsim dzirdēt 2010”.

* ja vēlas saņemt Latvijas Republikas normatīvos aktos paredzētos nodokļus atvieglojumus, tad maksājuma mērķi raksta „ziedojums”. Ja nevēlas tās saņemt, tad „dāvinājums”, atvieglojot fonda darbu atskaišu sagatavošanā valsts iestādēm.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs