Briselē atklās topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas izstādi

2008. gada 13. maijs / Bankas ziņas

19. maijā Briselē, Eiropas Komisijas galvenajā mītnē tiks atklāta Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas izstāde, kurā būs pārstāvēti Jura Boiko, Barbaras Gailes, Leonarda Laganovska, Intas Rukas un Egona Spura darbi.

Topošā muzeja krājuma darbu ekspozīcija Briselē būs turpinājums dalībai dažādās starptautiskās izstādēs, tai skaitā izstādei, kas pērnā gada vasarā sekmīgi noritēja Eiropas Centrālajā bankā Frankfurtē. Eiropas iepazīstināšana ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju un tā krājumu šogad saskan ar ceturto gadadienu kopš mūsu valsts kļuvusi par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībnieci.

Izstādes atklāšanā Eiropas Komisijas galvenajā mītnē piedalīsies Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Savienībā Normunds Popēns un Eiropas enerģētikas komisārs Andris Piebalgs.

Izstādē iekļauti 67 darbi un tā organizēta sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma galveno atbalstītāju Aizkraukles Bankas atbalstu.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja krājumam pašlaik iegādāti 62 darbi, vēl 19 darbu kolekcijai ir uzdāvināti.