Aizkraukles Banka piesaista sindicēto kredītu

2008. gada 18. februāris / Bankas ziņas

AB.LV saņem sindicēto kredītu EUR 70 miljoni apmērā

Turpinot darbu starptautiskajā tirgū, 2008. gada 12. februārī Rīgā Aizkraukles Banka (AB.LV) parakstīja jau tās vēsturē ceturto sindicētā aizdevuma līgumu par summu EUR 70 miljoni.

Aizdevuma termiņš, līdzīgi kā iepriekšējiem aizdevumiem, ir viens gads ar iespēju atkārtoti pagarināt. Savukārt aizdevuma marža ir 95 bāzes punkti virs 3M Euribor.

Aizdevēju interese par banku nemainīgi liela

“Laikā, kad pasaules finanšu tirgos valda zināma piesardzība kreditēšanas jautājumos, Aizkraukles Bankai izdevies jau ceturto reizi pierādīt savu potenciālu un kredītspēju, piesaistot sindicēto kredītu apjomu, kas ir lielāks par sākotnēji pieteikto apjomu. Kārtējais sindicētais kredīts apliecina, ka aizdevējiem ir interesanta banka ar vietējo kapitālu. Uzticību bankai starptautisko investoru vidū rada arī bankas darbības stabilie un veiksmīgie radītāji,” atzīmē Aizkraukles Bankas līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis.

Aizkraukles Banka pilnvaroja darījumu organizēt trim Eiropas bankām: DZ Bank, Intesa Sanpaolo un Landesbank Berlin. Darījumā piedalījās 16 bankas. Kā lielākos aizdevējus jāpiemin Lielbritānijas banku FBN Bank, Vācijas bankas Dresdner Bank un Landesbank Rheinland-Pfalz.

Aizkraukles Bankai veiksmīgs 2007. gads

Par bankas kredītpotenciālu liecina arī sasniegtie finanšu rādītāji 2007.gadā. Aizvadītā gada bankas neauditētā peļņa sasniedza EUR 41 miljonu, savukārt Bankas aktīvi pārsniedza  EUR 1.58 miljardus, kas ļauj ierindoties 7. vietā starp Latvijas bankām.

AB.LV — vietējā banka

Aizkraukles Banka ir 100% Latvijas īpašnieku banka, kas savu darbību izvērš gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos, piedāvājot saviem klientiem plašu finanšu pakalpjumu klāstu.