AB.LV un Rīgas Dome paraksta Nodomu protokolu

2006. gada 28. jūnijs / Bankas ziņas

Šodien Rīgas domē Aizkraukles Bankas līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks svinīgi parakstīja Nodomu protokolu, kas paredz vairāku rotaļlaukumu izgatavošanu un uzstādīšanu Rīgas mikrorajonos.

Šonedēļ jau ir uzsākta pirmā rotaļlaukuma uzstādīšana un apkārtnes labiekārtošana Esplanādē aiz Valsts mākslas muzeja. Tas būs vislielākais bērnu rotaļlaukums pilsētas centrā un viens no lielākajiem Rīga. Rotaļlaukums ir paredzēts bērniem līdz 6 gadu vecumam un tajā tiks uzstādīts daudzfunkcionāls bērnu rotaļu komplekss, karuselis, šūpoles, mājiņa un trīs dažādas atsperu šūpoles. Visas iekārtas atbilst Eiropas Savienības drošības standartiem EN 1176. Vienlaicīgi tiks labiekārtots rotaļlaukumam pieguļošais skvērs — ieklāts bruģis, atjaunoti apstādījumi, ierīkoti soliņi bērniem un uzstādīta jauna smilšu kaste, atjaunoti parka soliņi un uzstādītas jaunas atkritumu urnas. Kopējais Aizkraukles bankas ieguldījums šajā projektā ir vairāk kā 31 000 latu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks: «Esmu gandarīts par privāto uzņēmēju atbalstu pilsētvides sakārtošanā un uzlabošanā. Lai arī pilsēta šogad ir uzsākusi vairāku desmitu bērnu rotaļu laukumu izveidi, tas joprojām ir par maz un šis bankas dāvinājums ir uzteicams veids, kā kopīgiem spēkiem radīt mazajiem rīdziniekiem iespējas aktīvi pavadīt laiku drošā un sakoptā vidē. Ceru, ka Aizkraukles Bankas atbalsts kalpos par impulsu citiem Rīgas uzņēmējiem un šis konkrētais privātās un publiskās partnerības piemērs veicinās šādu sadarbību gan Rīgā, gan visā Latvijā».

Aizkraukles Bankas līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs: «Tas, kā augs un attīstīsies mūsu bērni vistiešākā veidā ietekmēs mūsu valsts nākotni. Rotaļlaukumu izgatavošana un dāvināšana Rīgas pilsētai ir vēl viens solis Aizkraukles bankas korporatīvās un sociālās politikas īstenošanā un turpinājums jau iesāktajiem privātās — publiskās partnerības projektiem».

Aizkraukles Banka ir viens no lielākajiem bērnu, kultūras un mākslas projektu atbalstītājiem Latvijā. Banka ir ziedojusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas remontam, labiekārtošanai un medicīniskās aparatūras iegādei, atbalsta Rundāles pils atjaunošanu, atbalsta Latvijas Laikmetīgās Mākslas muzeja kolekcijas izveidošanu un realizē virkni citu labdarības un mecenātisma projektus. 2005. gadā šiem mērķiem tika izlietoti 325 000 lati, bet šogad šo summu ir plānots vēl palielināt.