Aizkraukles Banka investē 3,4 miljonus latu galvenās ēkas rekonstrukcijā

2004. gada 7. maijs / Bankas ziņas

a/s Aizkraukles Banka šodien atklāja bankas galveno ēku, kas atrodas Rīgā, Elizabetes ielā 23. Ēkas rekonstrukcijā Aizkraukles Banka ir ieguldījusi 3,4 miljonus latu. Ēka ir vēsturisks jūgendstila arhitektūras piemineklis, ko Aizkraukles Banka 1998. gadā iegādājās savā īpašumā.

Aizkraukles Bankas dāvana pilsētai

«Rekonstruējot ēku, mūsu mērķis bija piemērot to bankas prasībām, vienlaikus saglabājot vēsturiskos arhitektūras elementus. Tā ir mūsu — Aizkraukles Bankas — dāvana Rīgai, atjaunota arhitektoniskā vērtība,» jauno Aizkraukles Bankas ēku raksturo Oļegs Fiļs, bankas līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Ēkas rekonstrukcija ilga kopš 2002. gada jūlija. Nedēļu pirms ēkas svinīgās atklāšanas, tā tika iepakota līdzīgi dāvanai. Šim mērķim izmantoja 1400 m2 no Dānijas vesta balta auduma un 1,5 km oranžas virves. Dāvanas sagatavošanas darbus veica 50 cilvēki — šuvēji, alpīnisti, mākslinieki, arhitekti, tehniķi — mehāniķi un inženieri.

Aizkraukles Bankas saglabāja ēkas racionālistiskā jūgendstila elementus

Elizabetes ielas 23 nams ir celts 1903. gadā kā īres nams. Tās arhitekts ir Hilbigs Hermanis Otto. Ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādāja arhitektu birojs Treimanis un Partneri, bet realizēja SIA Constructus. Bankas galvenā ēkā strādās ap 200 Aizkraukles Bankas administrācijas un apkalpošanas daļas darbinieku. Ēkā atradīsies arī juridisko un VIP klientu apkalpošanas nodaļas.

Rekonstrukcijas laikā Aizkraukles banka ir atjaunojusi mājas fasādi, kā arī saglabājusi vēsturiski unikālās kāpnes, logu vitrāžas un citus jūgendstilam raksturīgos elementus. Bankas galvenā ēka ir aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām, kas ir viens no pakalpojumu drošības un kvalitātes garantiem.

Aizkraukles Banka specializējas kreditēšanas jomā

a/s Aizkraukles Banka ir Latvijas akcionāriem piederoša banka, kas specializējas kreditēšanas jomā. 2004. gada pirmajā ceturksnī a/s Aizkraukles Banka ieņēma piekto vadošo pozīciju Latvijas komercbanku vidū. Bankas stratēģija paredz vairāku klientu apkalpošanas centru izveidi, lai nodrošinātu atvērtu un ērtu sadarbību.

Aivars Rauska, Aizkraukles bankas klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja vietnieks.