«Aizkraukles banka» sasniedz pērn plānoto

2003. gada 16. janvāris / Bankas ziņas

a/s «Aizkraukles banka» (AB) pērn sasniegusi tās plānotos finanšu mērķus un arī šogad turpinās ekspansiju gan Latvijas, gan arī starptautiskajā tirgū.

Bankas neauditētā peļņa pērn bijusi 3,82 milj. Ls, kas ir par 17% vairāk nekā tika plānots gada sākumā. AB peļņas apjoms pērn salīdzinot ar iepriekšējo gadu nedaudz samazinājies, AB auditētā peļņa 2001. gadā bija 4,2 milj. Ls.

«Lai sasniegtu mūsu ilgtermiņa stratēģijā paredzēto tirgus daļas palielināšanu Latvijas un starptautiskajā tirgū pērn veikti nozīmīgi ieguldījumi bankas attīstībā», atzīmē AB valdes priekšsēdētājs E. Bernis, «tajā skaitā veicināta bankas tirdzniecības zīmes atpazīstamība, kā arī veikta bankas darbinieku skaita palielināšana par trešo daļu salīdzinot ar gada sākumu. Prognozējam, ka pēc jaunu klientu piesaistes un būtiska apgrozījuma pieauguma, šāda stratēģija nesīs augļus jau tuvāko gadu laikā».

Nopelna vairāk nekā plānots

AB pārsniegusi 2002. gadā plānoto peļņas prognozi. Sākotnēji AB peļņas prognoze iepriekšējam gadam bija 2,6 miljoni latu. AB peļņas apjoms pirmajā pusgadā pērn bija 1,892 milj. Ls. Pilnsapulcē akcionāri nolēma paaugstināt 2002. gada peļņas prognozi līdz 3,26 milj. Ls, ņemot vērā to, ka pirmajā pusgadā AB nopelnīja vairāk nekā plānots.

Pārsniedz arī citus plānotos rādītājus

AB aktīvu apjoms gada beigās pārsniedzis 176,9 milj. Ls, bet izsniegto kredītu apjoms 41,9 milj.Ls. Salīdzinot ar iepriekšējā gada beigām AB aktīvi pieauguši par 42,5%, bet kredītprotfelis — par 39,6%.

Plānotie galvenie AB darbības rādītāji ir izpildīti. Iepriekšējā gada laikā AB plānoja palielināt bankas kredītportfeli līdz 41,3 miljoniem latu jeb par 37,5%. Tika paredzēts, ka bankas kopējā aktīvu summa gada beigās sasniegs vismaz 175,5 miljonus latu, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada beigām palielinoties par 41%.

Aivars Rauska, a/s «Aizkraukles Banka» Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja vietnieks.