Novembrī pieaug «Aizkraukles bankas» izsniegto kredītu apjoms

2002. gada 16. decembris / Bankas ziņas

a/s «Aizkraukles banka» (AB) izsniegto kredītu apjoms novembrī salīdzinot ar oktobra beigām pieaudzis par 5,2 miljoniem latu jeb par 15,4%. Kopš iepriekšējā gada beigām AB kredītportfelis pavisam pieaudzis par 30,5%.

Novembra beigās AB izsniegto kredītu kopapjoms pārsniedza 39 miljonus latu. Salīdzinot ar pagājušā gada vienpadsmit mēnešu rādītājiem banka ir palielinājusi kreditēšanas apjomus gandrīz par 40%.

Turpina pieņemt depozītus ar paaugstinātām likmēm

Novembra sākumā AB izsludināja depozītu noguldījumu akciju, kuras laikā depozītu procentu likmes paaugstinātas vidēji par 0,5 procenta punktiem. Bankā atzīts, ka akcijas pirmajā mēnesī tā noritējusi veiksmīga — noguldītāju aktivitāte bijusi ievērojama. Depozītu noguldījumu speciālais piedāvājums ir spēkā līdz 2002. gada 31. decembrim.

Iepriekšējā mēneša laikā AB piesaistīto noguldījumu (nebanku) apjoms kopumā pieauga par 1,1 miljonu latu un novembra beigās pārsniedza 132 milj. Ls. Tas ir par 48,5 milj. Ls jeb par 58% vairāk nekā pērn attiecīgā laika periodā.

Aug arī citi svarīgākie AB darbības rādītāji

Šāgada pirmajos vienpadsmit mēnešos AB strādājusi ar 3,643 miljonu latu lielu peļņu. Līdz ar to banka jau ir pārsniegusi savu šā gada peļņas prognozi (3,26 miljoni latu). Novembrī šogad AB nopelnījusi vairāk nekā 286 tūkstošus latu.

AB aktīvu apjoms 2002. gada novembra beigās bija 163,9 miljoni latu. Mēneša laikā AB aktīvi pieauguši par 2,7 milj. Ls (par 1,7%), bet salīdzinot ar iepriekšējā gada vienpadsmit mēnešiem — par 58,3 milj. Ls (par 55%).

Aivars Rauska, a/s «Aizkraukles Banka» Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja vietnieks.