«Aizkraukles banka» sāk pieņemt depozītus ar paaugstinātām procentu likmēm

2002. gada 28. oktobris / Bankas ziņas

Sākot no 28. oktobra līdz pat gada beigām «Aizkraukles bankā» (AB) būs iespējams veikt depozītu noguldījumus, kuru likmes paaugstinātas vidēji par 0,5 procenta punktiem. Ar augstākām procentu likmēm AB pieņem termiņnoguldījumus gan latos (sākot no 600 Ls), gan ASV dolāros un eiro (no 1000 USD/EUR).

Papildus garantētiem augstākiem ienākumiem banka līdz gada beigām jaunajiem noguldītājiem dāvinās miniseifus un rīkos speciālu loteriju.

Pirmajiem 100 — miniseifi

Katram no pirmajiem 100 klientiem, kas šajā laikā noguldīs naudu īpašajā AB depozītā uz sešiem mēnešiem vai uz ilgāku laiku, banka pasniegs praktisku dāvanu — miniseifu. «Šādi gribam simboliski uzsvērt noguldījumu drošību, jo miniseifi ir noderīgi nelielāku naudas summu un arī dokumentu glabāšanai», domā AB Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja vietnieks Aivars Rauska.

Loterijā — televizors

Savukārt, loterijā starp noguldītājiem banka gada sākumā izlozēs lielo balvu — «Panasonic» televizoru. Izloze notiks 6. janvārī, bet uzvarētāja vārds tiks publicēts bankas interneta lapā (www.ab.lv).

«Depozītus ar paaugstinātu procentu likmi piedāvājam, lai piesaistītu jaunus klientus», skaidro A. Rauska, Šis AB depozītu piedāvājums galvenokārt orientēts uz vidējiem uzņēmējiem un strādājošajiem ar vidēji augstiem ienākumiem.

AB strādā rentablāk, nekā banku nozare vidēji

AB šogad ir viena no visrentablākajām bankām Latvijā. Bankas vidējo aktīvu rentabilitāte (ROA) pēc deviņu mēnešu rādītājiem ir 3,02% gadā. Vidēji nozarē pēc Finansu un kapitāla tirgus komisijas datiem šis rādītājs Latvijā pērn bija 1,5%.

AB piesaistīto noguldījumu (nebanku) apjoms šogad palielinājies par 17,6 miljoniem latu un septembra beigās sasniedza 124,2 milj. Ls. Tas ir par 46 milj. Ls vairāk nekā pērn attiecīgā laika periodā.

Augstāki ienākumi visu termiņu depozītiem

Par depozītiem latos uz pusgadu AB tagad maksā 4,32% gadā, bet uz 12 mēnešiem — 5,08% gadā. Pievilcīgas ir arī AB procentu likmes termiņnoguldījumiem ASV dolāros, attiecīgi — 2,32% un 2,92% gadā. Paaugstinātas procentu likmes AB pieejamas arī depozītiem uz īsākiem (vienu un trim mēnešiem) un garākiem termiņiem (līdz pat pieciem gadiem).

Aivars Rauska, a/s «Aizkraukles Banka» Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja vietnieks.