«Aizkraukles bankas» neauditētā pusgada peļņa — 2,063 milj. Ls

2002. gada 10. jūlijs / Bankas ziņas

a/s «Aizkraukles banka» (AB) šāgada pirmajā pusgadā strādājusi ar 2,063 miljonu latu lielu peļņu. Jūnijā šogad AB nopelnījusi 118 tūkstošus latu ar bankas vidējo aktīvu rentabilitāti (ROA) 3,35% gadā. Vidēji nozarē pēc Finansu un kapitāla tirgus komisijas datiem šis rādītājs Latvijā pērn bija 1,5%.

«Aizkraukles bankas» aktīvu apjoms 2002. gada jūnija beigās bija 129,4 miljoni latu. Jūnijā, salīdzinot ar maiju, AB aktīvi pieauguši par 1,18 milj. Ls. Savukārt, AB piesaistīto noguldījumu (nebanku) apjoms iepriekšējā mēneša laikā palielinājās par 5,5 miljoniem latu un jūnija beigās sasniedza 108,8 milj. Ls. Pusgada beigās AB izsniegto kredītu apjoms ir sasniedzis 31,5 milj. Ls.

Salīdzinot ar gada sākumu par gandrīz 40% AB pieaudzis parāda vērtspapīros un vērtspapīros ar fiksētu ienākumu veikto investīciju apjoms, kas sasniedzis 48,7 milj. Ls.

Auditē pusgada rezultātus

Pašlaik starptautiskā auditorkompānija «Andersen» veic bankas pusgada darbības rezultātu auditu. Pēc revīzijas rezultātiem plānots lemt par pusgada peļņas izlietojumu. Pērn bankas akcionāri pieņēma lēmumu iekļaut pusgada peļņu bankas pašu kapitāla sastāvā. Arī šogad tiek plānots, ka pusgada peļņa tiks iekļauta pašu kapitālā.

Veidojot bankas aktīvu pieaugumam atbilstošu nodrošinājumu, un nostiprinot tās finansiālo stabilitāti, AB turpina strādāt ar peļņu un palielināt pašu kapitāla un rezervju apjomu. Šāds pieaugums ļauj bankai aktivizēt savu kredītdarbību Latvijas tirgū. Tās pašu kapitāla un rezervju apjoms pagājušā gada beigās bija 13,6 milj. Ls. AB pamatkapitāls pašlaik ir 10 milj. Ls.

AB pusgada darbības rādītāju salīdzinājums ar iepriekšējā pusgada rezultātiem tiks publiskots kopā ar auditētajiem pusgada darbības rādītājiem.

Turpina aktivitātes klientu loka paplašināšanā

Jūlijā banka plāno sākt piedāvāt tirgū jaunu interneta banku «Internetbank AB.LV». »Gan funkcionalitātes, gan drošības ziņā tā būs atbilstoša visaugstākajām mūsdienu lietotāja prasībām», informē AB Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja vietnieks Aivars Rauska. «Līdz ar plašām personalizācijas iespējām mūsu internetbanka būs ērti pielāgojama katra klienta īpašajām vajadzībām».

Aivars Rauska, «Aizkraukles bankas» Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja vietnieks.