ABLV Invitational Golf Tournament 2017

Rīga, Latvija, 2017. gada 1. augusts, 16:37 / Bankas ziņas

Ievērojot ABLV vasaras pasākumu labākās tradīcijas, 22. jūlijā Ozo Golf Club notika ikgadējais ABLV Invitational Golf Tournament.

Turnīra dalībnieki

Ik gadu mūsu rīkotais turnīrs piesaista arvien vairāk spēlētāju — šogad interesentu bija krietni vairāk nekā iespējamo vietu. Dalībnieku vidū bija Latvijas un ārvalstu klienti, ilggadēji sadarbības partneri, ABLV grupas darbinieki, ka arī daži Ozo golfa kluba biedri — potenciālie bankas klienti. Mūsu meitas banka Luksemburgā pirmo reizi mums atveda veselu spēlētāju komandu no Azūra krastiem.

Turnīra uzvarētāji un balvas

Turnīra notika saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, vīriešiem un sievietēm spēlējot atsevišķi. Turnīra formāts ir Stableford punktu spēle.

2017. gada turnīra uzvarētāji:

  • vīrieši (HCP 0 – 9.4) — Andrejs Siļčenko
  • vīrieši (HCP 9.5 – 18.4) — Dāvis Kannenieks
  • vīrieši (HCP 18.5 – 36) — Taras Shidlikh
  • sievietes (HCP 0 – 36) — Vineta Ruka

Turnīra papildu balvas:

  • tālākais sitiens — Artūrs Skadats
  • tuvākais sitiens — Jurijs Gorbovs. Viņam pietrūka tikai 84 cm līdz īpašajai 13. bedrītei un Hole in One balvai — elites maksājumu kartei ABLV Visa Infinite ar 100 000 eiro uz tās. Attālums līdz bedrītei ir iespaidīgs — vīrieši veic sitienu no 120 metru attāluma, bet sievietes — no 90 metriem.

Atgādinām, turnīra balva “Lidojošā bumba” ir veidota no bronzas un tās autors ir Latvijas tēlnieks Aleksandrs Makarenko. Bumba ar spārnu raksturo tiekšanos pēc uzvaras, cīņas sparu un lidojuma brīvību, bet tās dažādās faktūras (gluds pulējums, raupjums) simbolizē dažādos apstākļus ceļā uz uzvaru. Galveno balvu ar katra gada uzvarētāju vārdiem var apskatīt bankas pārrunu telpās Elizabetes ielā 23, bet turnīra uzvarētājiem tiek pasniegtas tās samazinātās kopijas (replikas) par 1. vietu katrā kategorijā un medaļas ar lidojošo bumbu par 2. un 3. vietu.

Tāpat turnīra uzvarētāji saņēma dāvanā ekskluzīvo šampanieti Henriot Brut Souverain (no šampanieša nama Henriot, kurš dibināts 1808. gadā. Šampanietis tiek noturēts slavenajās grieķu-romiešu krīta karjerās).

Atmosfēra

Bez golfa spēles, turnīra dalībniekus un viesus priecēja lieliskie laika apstākļi, saule un neliels vējš, kas ideāli atbilst golfa spēlēšanai, lieliskas uzkodas gan pirms, tā arī turnīra laikā — laukumos bija divas pit-stop stacijas ar uzkodām un dzērieniem, bet pēc turnīra visus gaidīja pusdienas. Burvīgo atmosfēru papildināja arī izsmalcināts džeza mūzikas pavadījums.

Katrs turnīra dalībnieks piemiņai saņēma komplektu ar trim personalizētām bumbām, kuras rotā ABLV logo, un savas komandas fotogrāfiju.

Slēgtā pasākuma formāts — dalība ar bankas ielūgumu un pasākuma organizācijas līmenis ir radījis mūsu turnīram pozitīvu imidžu. Mūsu turnīrs golferu vidū ir iemantojis popularitāti un tas tiek atzīts par prestižu.

Noskatieties video no turnīra mūsu Facebook profilā.