ABLV Bank palielina pašu kapitālu par 33 miljoniem eiro

Rīga, Latvija, 2015. gada 27. maijs, 09:10 / Bankas ziņas

Veiksmīgi noslēgusies ABLV Bank kārtējā akciju emisija. Jaunās emisijas ietvaros tika izlaistas 2 385 000 vārda akcijas papildus tām 29 385 000 akcijām, kuras līdz jaunajai emisijai veidoja bankas balsstiesīgo pamatkapitālu. Pēc šīs emisijas bankas pamatkapitālu veido 31 770 000 parastās akcijas ar balsstiesībām un 3 265 000 personāla akcijas bez balsstiesībām, jaunās emisijas akcijas veido 7,5% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

Parakstīšanās uz ABLV Bank vārda akcijām sākās 2015. gada 7. aprīlī. Akciju emisija bija slēgta, tajā piedalījās tikai līdzšinējie bankas akcionāri. Kopumā bija pieteikušies 82 akcionāri, kas ir 64% no kopējā akcionāru ar balsstiesībām skaita, un apmaksātais pieteikumu apjoms par 3,7 miljoniem eiro pārsniedza piedāvājumu, tāpēc atsevišķi pieteikumi tika apmierināti daļēji. Vienas akcijas pārdošanas cena bija 13,85 EUR.

Pēc emisijas noslēguma lielāko akcionāru — Oļega Fiļa, Ernesta Berņa un Nikas Bernes tiešas un netiešas līdzdalības procentuālais apmērs bankas kapitālā veido 86,25%.

„Emisijas rezultāti vēlreiz apliecina, ka mūsu bankas akcionāri – vadība, darbinieki un klienti, ir lojāli uzņēmumam un ieinteresēti tā attīstībā, tāpēc labprāt reinvestē no dividendēm gūto peļņu. Ar šo emisiju esam nodrošinājuši bankas vajadzības pēc resursiem turpmāko attīstības plānu īstenošanai,” atzīmēja Ernests Bernis, ABLV Bank izpilddirektors (CEO).

ABLV Bank, AS, ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem —Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Bank Luxembourg, S.A.; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; Pillar Holding Company, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA, un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā un Limasolā.

Ilmārs Jargans
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs
+371 6777 5296
ilmars.jargans@ablv.com